Reduceri!

Tocan de oaie in jintuit la ceaun (300 g)

  • Proteine27,7g
  • Val Energ Kj/Kcal888/212
  • Acizi grași sat.4,6g
  • Zaharuri0g
  • Sare0,2g
  • Grăsimi11,3g
  • Glucide0g

90,00 lei

Se servește fierbinte, însoțit de o varză călită sau nu, și cu  mămăligă caldă.

 

Pâine
Din Grădina Partidului
Acrituri
Tacâmuri
Ambalaj
Dorești si altceva ? Scrie-ne mai jos....

Descriere

Descriere:

În zona de nord a județului Harghita, acolo unde creșterea oilor este o îndeletnicire străveche, localnicii păstrează tradiția culinară și pregătesc în mod frecvent bucate ciobănești, cum ar fi tocana de miel în jintuit (zer gras care se stoarce din caș după frământare – n.r.) la ceaun.

Este un preparat românesc extrem de gustos și de sănătos.

Se servește fierbinte, însoțit de o varză călită sau nu, dar obligatoriu alături de o mămăligă caldă.

Este precedat de un rachiu tare și urmat de un vin alb sec

Ingrediente:

carne de oaie, zer, usturoi, iaurt, ardei gras

Informații suplimentare

Pizza Crust

Thin crust, Thick crust